Treenaamista pelin tiimellyksessä

Pelaaminen ei ole pelkästään koneen ääressä istumista, vaan pelaaminen voi olla myös urheilullista ja hauskaa. Parhaita treenipelejä pelatessa pelaaja liikkuu hauskaa pitäen. Kunto kohoaa pelikonsolilla pelatessa eikä tylsistymisestä ole vaaraa. Tällöin pelin tekijät ovat onnistuneet pelin kehittämisessä. Kesän 2021 rantakuntoa voi tavoitella vielä ja tuloksiakin ehtii saada. Monelle vuosi on ollut haasteellinen usealla eri tavalla. Etätöiden takia arkiliikunta on voinut jäädä vähiin. Kuntosali ei aina houkuttele ja kynnys salille lähtemiseksi voi olla monelle liian suuri. Arkeen voi lisätä urheilullisuutta monella eri tavalla.

Hauskanpitoa

Erilaisia urheiluun kannustavia pelejä on paljon. Joku esimerkeistä voi olla sopiva ja saada pelaajan kuntoilemaan. Vaihtoehtoja on paljon, ja erilaisia pelejä kokeilemalla löytyy se itselle parhaiten sopiva vaihtoehto. Valikoimaa löytyy tanssipeleistä paikallaan juoksemiseen ja yläkroppaa rasittavaan nyrkkeilyyn. Treenivinkkejä kannattaakin etsiä myös pelimaailmasta. Nyrkkeilypelin aloittaminen saa varmasti lihakset kipeytymään ensimmäisen pelihetken jälkeen. Treeni menee varmasti perille. Päätetyötä tekevän niska-hartiaseutu saa hyvää liikuntaa ja voi olla, että lihasjumeista pääsee pelin tiimellyksessä eroon. Osa peleistä on yksinpelejä, mutta useita pelejä voi pelata myös yhdessä ystävien tai perheen kanssa.

Ring Fit Adventure

Nintendo Switchissä pelattavan pelin mukana tulee Ring Fit -laite, joka toimii pelin ohjaimena. Pelissä pelaajan pelaama pelihahmo löytää taikarenkaan, jonka avulla pitää kukistaa pahislohikäärme Dragaux. Seikkailussa kuljetaan erilaisia maastoja pitkin. Kentissä tehdään erilaisia kuntoa aktivoivia tehtäviä. Voisi sanoa, että pelissä on onnistuneesti sekoitettu seikkailupeli ja kuntoiluohjelma. Pelin tarina etenee samalla kun pelaajan kunto kehittyy pelihahmon kehittyessä suoritettujen tehtävien myötä. Vihollisia vastaan taistellessa tehdään erilaisia kuntoiluliikkeitä. Pelin edetessä avautuu uusia liikkeitä. Maastossa liikuttaessa eteen tulee erilaisia esteitä, joiden ratkaiseminen vaatii kuntoiluliikkeiden tekemistä. Peli vie mukanaan, ja kuntoilua ei edes huomaa, vaikka tulisi hiki ja hengästyttäisi. Peli kannustaa liikkumaan ja palkinnoksi hahmo kehittyy. Pelaaja haluaa voittaa vielä yhden vihollisen ja ratkaista vielä yhden kentän.

Fitness Boxing

Pelissä virtuaalinen valmentaja valvoo pelaajan nyrkkeillessä. Joy-Con ohjaimien avulla pelaaja lyö, väistelee ja liikkuu. Pelin vaikeusaste kasvaa pelin edetessä. Kun eri liikkeet on oppinut ja tottunut liikkumaan pelin toivomalla tavalla, peli etenee nopeammin. Pelin avulla voi myös arvioida pelaajan kuntoa syöttämällä peliin pelaajan tietoja kuten pituus ja paino sekä halutusta suorituksesta treenin keston ja raskausasteen poltettujen kalorien määrän perusteella. Peli on samalla panostamista omaan terveyteen. Asetuksia voi muuttaa halutessaan, jos ei esimerkiksi halua tai ehdi tehdä koko harjoitusta yhdellä kertaa. Fitness Boxingille on tehty jatko-osa Fitness Boxing 2. Pelit ovat aika samanlaisia, mutta pelin mukana tulevaan biisilistaan kannattaa tutustua, jolloin peliversion valinta voi helpottua. Kuka tahansa voi aloittaa nyrkkeilyharrastuksen oman kodin rauhassa. Pelin pelaamiseen ei tarvita lisälaitteita.

Beat Saber

Beat Saber ei varsinaisesti kuulu treenipelien luokkaan, mutta se voisi hyvin kuuluakin. Pelissä heilutellaan valomiekkaa. Seikkailun tiimellyksessä pelaaja kyykkii ja väistelee esteitä käsien viuhtoessa esineitä. Ylimääräisiä pisteitä saa silloin, kun onnistuu sivaltamaan tarkemmin. Peli sopii silti myös heille, joilla rytmitaju ei ole parhaimmasta päästä. VR-teknologiaan perustuva peli on upea kokonaisuus äänimaailma mukaan lukien. Pelatessa ei edes huomaa hikoilevansa. Peliä voi pelata PlayStation 4:llä tai tietokoneella. Lisälaitteeksi tarvitaan VR-laitteisto sekä ohjaimet, joissa on liikeseuranta.

Zumba: Burn It Up

Monelle erilaiset maksulliset Zumba-videot ovat tulleet tutuksi. Nintendon pelisarjan uusin versio tuo kokoelmaan uusia vivahteita.  Jumppahetkiin pääsee osallistumaan kotona ja tarjontaa riittää 30 ohjelman verran. Taustabiisit innostavat osallistumaan ja peli tuntuu Zumba-elämykseltä. Peliä kehittämässä ovat olleet Zumbaohjaajat, ja sen huomaa erityisesti liikkeiden monipuolisuudessa. Pelissä ei ole pakko hikoilla yksin, vaan osallistua voi jopa kolmen kaverin kanssa. Peli ei vaadi lisälaitteita, vaan Nintendo Switchin mukana tulee kaikki tarpeellinen.