Selaat arkistoa kohteelle Läski.

Läbö

1.5.2017 Yleinen

Enpä sitten kirjoitellukkaan heti seuraavana päivänä, vaikka niin uhkailin. Dietti on ollut hyvinkin tahmeeta nyt viime päivät. En oo syöny niin hyvin kun olis pitäny. Syön liikaa ja liian isoja annoksia. Herkkulakko on tänään ollut tasan 2vko joka on mulle suunnattoman pitkä aika. Pariin otteeseen on koeteltu, mutta oon kestäny. Paino ei oo ihan kauheesti tippunu mutta n.3kg. Paino vähän pomppii tossa 86.7-87.7 välissä. Oon koittanu syödä monipuolisesti ja se on ihan onnistunutkin. Edellenkin se määrä ja kuinka usein on ongelma. En ole taaskaan totuttanu itseäni syömään sitä hemmetin aamupalaa…..Se olis tosi tärkee osata syödä. Huomasin myös, että syön liian isoja annoksia töissä. Oon siis työharjottelu jaksolla ja syön työpaikalla ruuan. Oon koittanu välttää syömistä heti kotiin tultuani, koska ei mulla oo nälkä silloin. Oon vaan tottunu siihen, että ku pääsen himaan niin meen suoraan jääkaapille. Taas hitto alkaa uus viikko ja pitäs ryhdistäytyä. Täällä päin on ollu tosi kivoja kelejä viime viikolla ja tänään oli mahtava keli. Siltikään en päässyt liikkeelle. Viime viikolla tosin tein lihaskuntotreeniä kotona ja sain paikat kipeiksi. Siihen kahteen kertaan se kuitenkin jäi. Huh ku kuulostaa nii ala-arvoselta tää toiminta. Ketään muuta ei ole syyttäminen kuin itseään. Tällä hetkellä mä toivon, että saisin edes tuon 10kg pois. Mutta en tosiaan tiedä millä aika välillä. 😀

Long time no see

22.4.2016 Yleinen

Pitkä aika siitä ku viimeksi olen kirjoittanut. En siis oikein tiedä mitä kirjottas, tai mistä alottas. Alotetaan vaikka siitä Helsingin  reissusta. Me siis S:n kanssa lähettiin perjantai aamulla bussilla nokka kohti Stadia. Bussi oli melko täynnä mutta saatii kuitenki omat hyvät paikat. Saatii rentouduttua ihan kunnolla. Meitsi veti läppärin heti esille ja musat korville. Kouluhommien tekemistä. Helsingissä oli siis viikonloppuna fitness kisat messukeskuksessa. Bussi oli täynnä sen takia ja taisi siellä muutama timmilihakin istuu 😀 En muuten muistanut käydä puntarilla perjantai aamuna, oli aivan sairas kiire. S:n siskon luona oltiin iikonloppu ja sielläkään ei ollu vaakaa. En tienny yhtään mitä painan. Arvioin kuitenkin sen olevan n. 86,8-86,6kg. Bussi saapu Stadiin ja mentiin eka S:n kavereita moikkaa ja siitä sitte lähettii metrolla itään hake autoo lainaksi ja käytiin kaupassa. Ostettiin ruokatavarat S:n siskon luo. S:n äiti ja mummi tuli sen systerin luo syömään myös. Syötiin tortilloja, ja ne oli hyviä! Paljon kasviksia ja salaattia väliin niin NAM! Yhen siiderin join illalla ku käytiin saunassa. Sitte vaa hengailtiin perjantai ilta. Söin mielestäni ihan hyvin, tosin niihin tortilloihin tuli homejuustoo ja juustoa. Joten paljonrasvaa ja suolaa 🙁

Lauantaina mä lähettiin käymää Itiksessä S:, H:n ja D:n kanssa. Haettiin sieltä samalla H:n avopuolisjo J. Meidät tytöt heitettiin kiireellä himaan ku pojat, S ja J lähti pelaamaan snookeria illalla. Me tytöt jäätiin kotiin, syötiin ja juotiin kahvit. Nautittiin säästä ulkona, koska kerranki se aurinko paistoi. Päätettiin lähtee tekee kävelylenkki läheiselle kaupalle. Haettiin jäätelöt ja syötiin ne matkalla. Ilta meni pelatessa pleikkaria H:n kanss ja odotettiin et pojat tulee. Sitte kun ne vihdoin tuli vähänki horjuen, niin eikös ne ala pelaa FIFAAA! En tajuu, maailmankaikkeuden huonoin peli ikinä! Luulen, että meitä Fifa-leskiä löytyy enemmänkin….. Joo eli me istuttiin H:n kanssa keittiön pöytään ja pelattiin korttia ja imettiin joku 4-5 sidukkaa. Joskus 4-5 mentiin nukkuu. Tuli syötyä ihan hyvin, lukuunottamatta niitä sidukoita…..

Sunnuntaina herätiin joskus 12 aikaan ja siitä melkein hti piti pomppaa S:n mummin luo. Koko kööri lähettiin sinne. Istuttiin tunnin verran siellä ja takas H:n luo. Hengailtiin johonki 5 asti H:n luona ja sitte oli aika lähtee kohti keskustaa. Mulla lähti bussi 21.45, että aikaa oli ja mentiin S:n kavereiden luo. S:n oli tarkotus jäädä vielä pariksi päivää juurikin sinne. Istuskeltiin ja join pari bissee enneks juoksin Kamppii ja bussille. Kotimatka meni mukavsti musat korvilla. Tuli kuunneltuu Hardwellin live keikka UMF(ultramusicfestival), Martin Garrixin live keikka AMF(amsterdammusicfestival) ja tietty Armin Van Buurenin live UMF. Olin siis kotona joskus 1 aikaan. Ei muutaku eka puntarille! Ja mitä se näyttää……. 86,8. SIIS MITÄÄÄ. olin tosi pettyny. Noh ajattelin tietty heti että pääasia ettei oo tullu lisää. Puol 2 olin sängyssä ja aamusti oli koulua.

Maanantai aamu oli niin koomanen…. EA1 koko päivä koulussa, tosin tykkäsin ihan sairaasti! Ensihoito olis ihan mun hommaa. No joka tapauksessa alkuviikon päivistä ei oo paljon kerrottavaa. Tiistaina paino oli se 86,4 ja nyt se on tähän perjantaihin asti tosissaan pomppinu 86,8-86,4 välillä. On niin turhauttavaa. Se ongelma on liikunta. En kuluta saamiani kaloreita. Tosin en kyllä niitä paljon ees saa ku syön tosi kevyesti. Okei, taas täytyy tehä joku toimintasuunnitelma seuraavalle viikolle. En siis onnistunut vielä 5kg pudotuksesta ja aikaa on mennyt 6viikkoa aloittamisestani. Hei, ei kauhee hyvin mene. Kirjoitellaan taas!

PS. sain mun näyttöviikosta ja näyttötutkinnon suorittamisesta K3!! JEEEEE!

Terppa

4.4.2016 Yleinen

heeeei, ei oo tullu kirjotettuu muutamaan päivään. Oon ollu muka niin kiireinen. Mitä siis kuuluu ja miten menee ; Iha jees. Viime viikolla meni salit ihan persiillee. Kerroinki (muistaakseni) tiistaina et kävin salilla pyörähtää ku oli aika varattuna, ja ovet oli lukossa. Keskiviikkona menin ja aika oli klo 16-17 ja vedin treenin. Kerroin myös salin omistajalle, että ovet oli lukossa eilen (tiistaina siis). Pahoitteli tätä. Varasin ajan heti seuraavalle päivälle (torstaille) kello 20-21. Noh, siellä oli taas ovet LUKOSSA. Siis mitä?? Perjantaina piti soittaa sille pitäjälle, mutta en mä muistanu. Pyöräiltyä tuli kuitenkin, mikä on edes se plussaa. Lauantaina lähin frendin kanssa katsoo painonnosto kisoja. Siellä vierähti yli 4h. Aikamoinen päivä. Positiivista oli se, että siellä näki vähän millasta se raudan nostelu tosissaan on. Eka oli kyykky, sitten penkki ja lopuks maastaveto. Mun teki melkei pahaa ku ne äijät nosteli rautaa pää punasena. Hyvä ettei suonet ja päät räjähtäny. S ei ollu mielissään ku menin. Kuvitteli kai että mentiin sinne timmejä miehiä kyttäämään…… Olihan ne timmejä 😉 Illalla lähettii S kanssa porukoille saunoo. Mentiin autolla ku ollaan laiskoja läskiperseitä. Sunnuntaina nukuttiin pitkään. Siis tosi pitkään. Ulkona oli paska keli, joten ei päässy pelaa korista. Ylipäätänsä tekee ulos mitään. Käytettiin aika hyödyks ja siivottiin (minä siis siivosin). Siivoomisen jälkeen piti kirjottaa koneella harjottelun arviointi. Onneks meni kivuttomasti. Tänää alko siis näyttöviikko. Luulen selviäni hyvin, koska olen todella saanut hyvää palautetta ohjaajaltani ja muilta työkavereilta. Nautin myös hirveesti tästä työstä 🙂 Syömis puoli on ollu vähä surkeeta (niinkuin liikkuminenkin). Viikonloppuna herkuttelin irtokarkeilla. Olivat tarjouksessa……… Sunnuntaina tuli kuitenki tehtyy ite ruokaa ja syötyä keveesti. Tänään myös. Töissä lounaaks riisiä, kanaa ja puol kurkkua. Kotona syöny bansku ja omppu. Vielä tarvis jotaki. Tunnen kuinka mun kroppa huutaa ruokaa. Kyllä kai ku ahtasin viikoloppuna ruokaa ku possu. Paino ei oo tippunu, mutta melko samoissa lukemissa pysytty. Heittelee n. 100-200g alas ja ylös. Otin tänää mitat. Tässä olis.

1.Hauis: 33cm
2.Vyötärö: 86cm
3.Vatsa: 102cm
4.Rinnanymp.: 104cm
5.Takamus: 113cm
6.Reisi: 67cm

Siis mun rinnat on yhtä iso ku maha, tai oikeestaa mu maha on yhtä iso???mitäää. No huh huh. Katotaa taas joku päivä!

Ruokaa, ruokaa ja vielä lisää ruokaa

27.3.2016 Yleinen

Tänää tuli sukuloituu ja käytiin syömässä kunnon pääsiäispäivällinen. Hirveesti ruokaa niinku joka vuosi. Nää päivälliset on sellaset perinteiset sukuistujaiset. Meidän suku ei ole uskonnollinen ja päivällisiin ei liity mitään uskonnollista (monet näin luulevat). Ruokaa siis oli mielettömät määrät. Söin vähemmän mitä yleensä, mutta olo on silti turvonnut ja närästääkin. Tultiin vielä melko myöhään joten lenkkeily jäi tältä päivältä. Se vähän harmittaa…. Huomenna uusi päivä ja uusi yritys. Oli puhetta S:n kanssa, että mentäs vähä pelailee korist jos vain on yhtä hyvä ilma mitä tänään. Pienen lihaskunto treenin vois tehdä myös. Oon joskus aikasemmin hommannu sellasen ku Kayla Itsines workout. Se on tosi hyvä ja dikkaan ite hirveesti koko tyypistä. Tosi positiivinen tyyppi ja timmi-mimmi. Kannattaa esim ig:ssä seurata.

Mun tuleva viikkosuunnitelma taaskin näyttää jotenkin tosi buukatulta. Huominen on onneks vielä vapaata. Huomisen joudun kuitenkin pyhittää koulujutuille. Näyttöviikon suunnitelma tuli opelta takasin ja korjauksia on tehtävä…..aika paljon…. Mä kyllä sen jo arvasinkin. Huomenna siis suunnitelman korjausta, liikuntaa ja ruuan tekoa. Pieni siivouskin pitäisi tehdä ja pistää pesukone pyörimään. Ajattelin käydä myös läpi kaikki treenivaatteeni ja katsoa miltä ne näyttää, kun ovat olleet kaapin pohjalla jo tovin. Tiistaina takaisin harjoittelupaikalle ja se onkin 7h tehokasta työtä ja jatkuvaa menemistä paikasta A paikkaan B ja siitä paikalle C ja jos ehtii niin vielä paikalle D. Päivän jälkeen kouluhommien pariin (jos en maanantaina ole saanut tehtyä suunnitelman korjausta valmiiksi). Työharjoitteluviikkojen arviointilomake täytyisi tehdä valmiiksi. Sillä ei tosin ole vielä kiire mutta seuraavan viikon aikana se olisi saatava valmiiksi. Tiistai illalla sali vuoro ja 9 jälkeen kotiin, suihkuun, kevyt syöminen ja nukkumaan. Keskiviikko näyttää aika samalta. Ja torstai. Kesätyöhakemuksiaki pitäs laittaa eteenpäin. Juuri ennen tänne kirjoittamista päivitin mun CV:n ja se on valmiina lähtemään eteenpäin.  Kirjoittelen tänne vielä tarkempia juttuja päivistäni.

Olen ajatellut palkita itseni kun olen pudottanut 5kg. Tarvitsen ehdottomasti uudet treenihousut. Oon ajatellu makeen näkösiä Niken housuja. Sen lisäksi treenitopin ja kengät. Kengät on ollu jo kauan tiedossa, mutta en oo saanu aikaseks tilata niitä. Sitte mun tarttis laittaa rahaa pikkuhiljaa säästöön….tai vaan pokkana ostaa seuraavista tulevista rahoista…..WEEKEND lippu. S haluis kans mukaan, mutta katsotaan nyt riittävätkö varamme. Kesään mennessä kun saan pudotettua 10-15kg niin kelpaa reivaa festareilla. Olin viime vuonna ja oli ehkä paras festari missä oon ikinä ollu. Tää musa sopii vielä sairaan hyvin treenaamiseen. Ei muut ku reivaa!

Aloitus

26.3.2016 Yleinen

Tästä pitäs nyt alkaa mun suuri matka kohti hoikempaa, terveellisempää ja urheilullisempaa elämää. Oon jo jonkin aikaa taistellu mun jatkuvaa painon nousua vastaan. Tiedän tarkalleen, että painon nousuni johtuu mun epäterveellisistä ruokatottumuksista ja liikunnan puutteesta. Olen n. 1,5 vuoden ajan syöny pelkkää paskaa . Ihan omaa syytäni työnnän sitä rasvaa ja sokeria suustani alas. Ei kukaan muu. Nyt olen tosissani ottanut itseäni niskasta kiinni ja aloittanut matkani. Viimeisen viikon aikana olen syönyt kevyemmin ja vähempiä määriä. Herkut olen jättänyt pois (rakastan karkkia ja makeaa) ja se ei ole ollut helppoa. Kerronpa jotain faktoja itsestäni.

 25 vuotta (kesällä 26)
olen 173cm ja tällä hetkellä 89kg
seurustelen 
opiskelen 
olen aloittanut salilla käymisen ja käyn 3krt vko
olen aina harrastanut paljon liikuntaa (tosin n. 7vuotta sitten)
pelasin joukkueurheilua 12 vuotta
lumilautailen
minulla ei ole lapsia
asun maalla

Hmmm…… On yllättävänki vaikeeta alottaa kirjottaa mitää. Enkä tosiaan tiedä mitä itsestäni kertoisin. Voisin sitte vaikka kertoa tästä päivästä. Tänää siis heräsin vasta n. puoli yksi. Yleensä pyrin kyllä viikonloppuisin heräämää viimeistään 12. Mulla menee koko viikkorytmi ihan sekasin, jos valvon ja nukun pitkään. Mutta tosiaan tänää tuli nukuttua. S heräs vasta n.puol 2 mutta se valvoo ja nukkuu pitkään aina, sillä ei oo unirytmiä. Juotiin kahvit naamaan ja lähettiin salille. Matka kuljettii pyörällä ja salilla oltiin joku tunnin verran. Sieltä nokka kohti mun vanhempien kotia. Saunottiin ja syötiin hyvää kevyttä ruokaa. Katsottiin miljonääriksi ja poljettiin pyörällä takas himaan. Aktiviteetit päivän osalta oli siinä. Nyt kirjoitan koneella ekaa päivitystä ja S katsoo telkkua. Molemmat löhötään sohvalla. Huomenna pitäisi lähteä sukuloimaan ja SYÖMÄÄN. Mä en kestä. Mä rakastan ruokaa. Hyvää ruokaa. No, mä selviin siitä syömällä vähän vähemmän ja pienempiä annoksia. Jälkkäripöydän herkut pidän kurissa, ettei ne hyökkää mun kimppuun ja hukuta mua sokeriin. Huomenna myös tarkoitus lähteä vähän lenkkeilee illalla. Kuluttamaan syödyt kalorit. Mä alotin siis tän 102837 laihdutus kerran maanantaina. Sillon oli pakko, koska vaaka näytti aivan kamalia lukemia. Siinä oli 91,1. En ikinä ajatellut painavani yli 90 kg. Nyt se kuitenkin tapahtui. Eilinen painoni oli jo 88.1 mutta tänään pomppasi 89. Tästä on hyvä jatkaa kun ollaan alas päin menossa.

Lähtötilanne

9.2.2016 Yleinen

Lähtötilanne, aivan järkyttävää katsottavaa ? Ehkä nämä kuvat motivoivat tavotteeseen pääsemistä. Mistä nuo kaikki ovat oikein kertyneet? 6vuotta taaksepäin olen ollut hyvinkin hoikka. Nyt minun on onnistuttava!

 

20160208_13451820160208_134502 Lue artikkeli kokonaan →